Најдобри M3U IPTV листи за 2022 година

IPTV е технологија која имаше многу бум во последната деценија, а во текот на ова патување, многу еволуираше. Во моментов, речиси секоја платформа за забава за стриминг го користи овој протокол за креирање списоци на M3U.

Ако сè уште не знаете за списоците IPTV и M3U, овој пост е за вас. Ќе откриете сè за овој протокол за да уживате во опциите што ни ги нуди во забавата и како да креираме сопствени M3U списоци за да ги додадеме на нашите IPTV сервери.

најдобри списоци на m3u mexico iptv

Што е список на M3U?

Форматот M3U е екстензија на датотека од рамен тип, која може да се отвори и уредува со кој било уредувач на текст, на пример, бележникот на Windows. M3U е акроним за „URL на MPEG верзија 3.0“.

¡Овој тип на датотека се користи за креирање или складирање медиумски листи за репродукција или плејлисти.

Во своите почетоци беше поддржан само од Winamp, но денес може да биде поддржан од голем број играчиs, што го направи стандард кога станува збор за креирање плејлисти.

Она што го прави списокот M3U е да ја специфицираме локацијата на сите мултимедијални датотеки што сакаме да ги репродуцираме. За ова, постои специфичен формат за пишување што мора да го користиме кога сакаме да креираме сопствени списоци. Ова ќе го научиме подолу.

Која технологија ја користи M3U за работа?

Списоците на M3U се составени од серија веб-адреси кои биле оддалечена локација на содржината за уживање, можете да вклучите премиум програми или дури и целосни канали од каде било во светот, без разлика дали се локални, национални или меѓународни.

За да функционира списокот M3U, мора да се додаде во медиа плеер што поддржува ваков тип на датотека.. Во моментов, речиси секоја апликација или програма дизајнирана да репродуцира мултимедијална содржина е способна да го репродуцира овој формат на датотека без тешкотии.

Овие типови списоци имаат предност што постојано се ажурираат од далечина.На овој начин, нема да мораме да се грижиме за истекувањето на URL-адресите каде што се хостирани податоците од мултимедијалните содржини кои најмногу ни се допаѓаат.

Вие исто така може да бидат заинтересирани

Која содржина може да се ужива со списокот M3U?

Списокот M3U може да содржи секаков вид на содржина што можете да ја замислите. Може да најдете ексклузивни списоци на различни канали или со одредени канали од регион или земја.

На ист начин, можете да најдете или зачувате филмови, серии и документарни филмови на вашиот мајчин јазик или на други јазициЗа секоја од овие содржини може да се складираат дури и преводи.

Локалните датотеки може да се складираат и со помош на плејлиста M3U, за да можете да го организирате редоследот на репродукцијата, а потоа да уживате во вашите плејлисти на кој било уред или медиа плеер.

Како и каде да преземам списоци на M3U?

Со списоците M3U можеме да уживаме во голема забава со стриминг на кој било уред или преку плеери за мултимедијални содржини. Следно ќе објасниме каде и како можете да преземате списоци на M3U.

За да преземете список на M3U, прво мора да отидете на овој линк, а потоа внесете го вашето корисничко име и лозинка. Ако го немате, можете лесно да го креирате со следење на копчето "Запиши се" Или можете да ги користите платформите на Google, Facebook и Twitter за да го направите тоа уште побрзо.

Откако ќе влеземе на страницата, одиме во лентата за пребарување и го пишуваме името на листата што сакаме да ја пребаруваме. Многу е важно секогаш да го ставате префиксот „IPTV“ o "M3U" така што пребарувачот не води директно до овие типови списоци.

За да најдете ажурирани списоци, одете во полето што вели "Релевантност" и изберете ја опцијата „Датум“ и потоа ќе ги видите сите најнови списоци и дека тие веројатно работат во целост.

Конечно избирате со кликнување на списокот што го претпочитате и продолжувате да ја копирате адресата што се појавува во лентата за адреси. Ова е URL-то што ќе го копирате во вашата IPTV апликација или во плеерот за мултимедијална содржина што го користите.

Ако сакате да знаете за најдобрите програми и играчи на списоците IPTV или M3U што можете да ги инсталирате, проверете ги нашите други записи за да можете да го изберете оној што најмногу одговара на вашите потреби.

Сега, упатството што штотуку го опишавме работи за една од најпопуларните страници за лоцирање списоци на M3U, но ова не е единствената веб-локација во нејзината категорија. Следната листа опишува други веб-локации за да ги лоцирате вашите најдобри M3U списоци.

Стратуств: Ви прикажува низа списоци во формат M3U кои можете лесно да ги додавате и репродуцирате. Списоците се подредени по земја и на различни јазици. Секоја листа има доста разновидни канали за содржина за секој вкус и секоја возраст.

Iptvsrc: На оваа страница можете да најдете списоци ажурирани по ден. Нуди списоци во M3U со различни типови содржини во канали, серии и филмови, покрај повеќе јазици и за која било возраст. Исто така како додадена вредност во секоја листа можете да најдете канали во HD.

Тоа ви одговара: Тоа е всушност блог кој обработува различни теми. Меѓутоа, во следното линк Може да отидете директно до запис кој ви прикажува серија ажурирани списоци на M3U и дека можете да најдете за каков тип на содржина се работи, бидејќи тие се нарачани.

Сите АПК: Овој блог има запис со серија ажурирани и целосно бесплатни списоци. За да ги добиете, кликнете овде.

Fluxus.ТВ: На оваа веб-локација можете да најдете бесконечност на списоци во формат M3U подготвени за репродукција без грешки бидејќи тие постојано се ажурираат. Содржината е доста разновидна и можете да најдете серии, филмови и канали за која било возраст и на различни јазици.

Што е IPTV?

IPTV кратенка за Интернет протокол телевизија, која Тоа е технологија која користи IP протокол и интернет за пренос на мултимедијална содржина преку Streaming. Генерално се користи за пренос на канали, серии и филмови преку широкопојасна мрежа.

m3u iptv списоци

Употребата на широкопојасна мрежа ја елиминира употребата на досадни кабли и антена. IPTV во основа е список на канали кои се пренесуваат онлајн и до кои можеме да пристапиме на речиси секој уредБидејќи овие списоци може да се вчитаат во која било апликација за плеер за мултимедијални содржини.

Постои еден вид листа што е најкористена во IPTV платформите, тие се оние кои се креирани со M3U екстензии. Ајде да видиме тогаш за што се работи и како можеме да креираме сопствени списоци преку IPTV.

Кои се списоците на IPTV канали?

IPTV е доста популарен благодарение на фактот што не треба да ангажирате оператор за да уживате во стриминг содржина, ова ве ослободува од дополнителни трошоци што е доста корисно за економски заштеди. Ако тоа не се случи, можете да уживате во IPTV преку списоците IPTV или M3U.

Списокот на IPTV се користи за складирање на адресите или URL-адресите со кои се пристапува до различните канали што работат во IPTV од веб. користејќи далечински IP адреси.

IPTV списоците што обично ги наоѓаме на Интернет доаѓаат во формат M3U, кој е прилично универзален формат и кој е компатибилен со повеќето плеери за мултимедијални содржини, сепак, можете да најдете IPTV списоци во формат M3U8 или W3U.

Разлики помеѓу IPTV и стриминг

И услугата и IPTV и стриминг имаат многу сличности во однос на некои карактеристики, сепак, постојат некои разлики кои обезбедуваат единствена вредност на секоја од овие забавни услуги.

Најрелевантната разлика е во тоа што IPTV листата ја користи приватната мрежа, што го фаворизира циркулацијата на податоците на многу побрз и постабилен начин.. Во меѓувреме, услугите за стриминг стигнуваат до истата отворена, неуправувана мрежа како е-пошта и прелистување на веб, односно ненаменска мрежа.

На крајот на краиштата, стриминг телевизиската услуга бара повисоки барања за поврзување, додека списокот со IPTV не бара толку многу барања, затоа можете да уживате во содржината со не многу голема брзина на интернет.

Како да креирате M3U IPTV листа со програми

Ако сакате да направите листа на M3U, прво мора да знаете дека постои единствена командна структура која мора да ја запомните за да креирате правилно функционална листа на M3U IPTV.

Оваа структура е следната:

#EXTM3U
#Extinf: (времетраење), (атрибути), (наслов на каналот)
URL

како да креирате списоци m3u iptv

Ќе детализираме што значи секој протокол:

# EXTM3U: Задолжително е да се постави само на почетокот на текстот. Оваа команда му кажува на плеерот дека списокот е во продолжен M3U формат а тоа е затоа што има одредени дополнителни атрибути кои не се постигнати во основна листа на M3U.

#Extinf: Тоа е командата што покажува каде започнуваат дополнителните метаподатоци што ги има секој стриминг во списокот. Оваа команда мора да се користи секогаш кога сакаме да додадеме канал, односно ако наведеме десет канали, командата мора да се појавува десет пати на секој канал.

Тоа е исто така придружено со одредени атрибути на мултимедијата што ќе ги репродуцираме. Вклучува: времетраење, атрибути и наслов на каналот.

Секој од нив мора да биде одделен со празно место. Ајде да видиме за што се користи секој од овие атрибути.

Времетраење: одговара на времето измерено во секунди од предметната мултимедијална датотека. ПЗа список со IPTV се познати само два параметри, вредноста нула (0) и вредноста минус еден (-1).

Генерално, мора да ја користиме вредноста -1 за да му укажеме на играчот дека времетраењето на преносот не е фиксно или не може да се одреди.

Атрибутите: Тоа е дополнителна информација која сакаме да ја прикажеме во самиот играч. Овие податоци може да бидат водич за програмирање, поставки, лого на каналот, јазици и други атрибути.сепак ова е опционално.

Насловната линија на каналот: го означува името што ќе се појави на плеерот. Мора да му претходи запирка (,) и да нема празно место после запирката.

URL: Овде ќе ја означиме URL-то или веб-адресата каде што е хостиран каналот, серијата или филмот што сакаме да ги додадеме на списокот.

Исто така, тука е напишана адресата или патеката каде што е хостирана локалната мултимедијална датотека, односно онаа што е зачувана на нашиот компјутер.

Како да направите M3U IPTV списоци со бележник и да уредувате канали

Сега кога го знаеш ова, можеме да започнеме да создаваме сопствени листи за репродукција во формат .m3u, и првото нешто што ќе направиме е да отвориме уредувач на текст според нашиот оперативен систем.

Следното нешто ќе биде да почнеме да ги додаваме информациите за врските што сакаме да ги репродуцираме по командниот протокол што веќе го наведовме претходно. За да ги запомните:

#EXTM3U
#Extinf: (времетраење), (атрибути), (наслов на каналот)
URL

Запомнете дека првата команда; тоа е да се каже; # EXTM3U треба да се додаде само еднаш во првата линија, не треба да се повторува оттука натаму. Ајде да погледнеме неколку примери на овие команди:

Пример 1

#EXTM3U
#Extinf:-1, Примерок филм (2017)
https://servidor.com/película.mpg

Пример 2

#EXTM3U
#Extinf:-1, Војна на ѕвездите, епизода I
H: \ PELICULAS \ ВОЈНИ НА ЅВЕЗДИ \ Star Wars Episode I The Phantom Menace (1999) .mkv

Конечно, откако ќе ги додадеме адресите на сите канали, серии и филмови што сакаме да ги гледаме, мора да продолжиме да го зачуваме.

Во табулаторот датотека, мора да отидете на опцијата "Зачувај како". Кога ќе се прикаже следниот прозорец, мора да го лоцирате местото каде што ќе ја зачувате датотеката и во делот име мора да го поставите името што ќе го дадете на датотеката и нужно на крајот од името да се додаде наставката .m3u.

Ако не ги додадете овие информации, тогаш списокот нема да може да се репродуцира од апликациите или програмите каде што сакате да ги репродуцирате овие списоци.

Сега кога ја креиравте вашата лична приватна листа, мора да отидете да ја поставите во претпочитаната апликација или програма и да уживате.

Ако сè уште не знаете како да ја додадете оваа листа на овие програми за репродукција, можете да ги посетите нашите упатства каде што чекор по чекор ќе ви објасниме како да прикачувате списоци на M3U.

Што вклучува списокот IPTV M3U Mexico Online?

Веќе знаеме дека списокот M3U содржи многу разновиден материјал. Во случај на список на IPTV Мексико, можете да ги најдете сите локални и меѓународни спортски, вести, филмски и документарни канали.

Некои од каналите можат да бидат:

 • Ацтека А +.
 • Ацтеките 13.
 • Telemundo International.
 • ТВНовели.
 • Канал 10 Четумал.
 • Мултимедија Монтереј.
 • Ацтеките Еден HD.
 • Семејство на HBO.
 • Олимписки канал.
 • Cableonda Sports Fc.
 • ДепорТВ.

Листа на IPTV - M3U Мексико

Во списоците IPTV или M3U наоѓате канали од различни земји и различни јазици и можеби тоа не е она што го барате.

Значи, ако сте во Мексико и сакате да лоцирате списоци со мексикански канали и филмови, ви оставаме одлична листа што ќе ви помогне да ја добиете најдобрата забава:

M3U списоци на мексикански канали

 1. http://bit.ly/Lat1N0s
 2. http://bit.ly/VVARIADOS
 3. http://bit.ly/ListaFluxs
 4. http://bit.ly/ListAlterna
 5. http://bit.ly/IPTVMX-XX
 6. http://bit.ly/IPTV-Latin0S
 7. http://bit.ly/ListasSSR
 8. http://bit.ly/Est4ble
 9. http://bit.ly/SpainIPTV2
 10. http://bit.ly/ListSpain
 11. http://bit.ly/Nibl3IPTV
 12. http://bit.ly/M3UAlterna
 13. http://bit.ly/IPTVMussic

M3U списоци на филмови од Мексико

 1. http://bit.ly/Films-FULL
 2. http://bit.ly/Pelis-IPTv
 3. http://bit.ly/PelisHDAlterna
 4. http://bit.ly/PELISSM3U
 5. http://bit.ly/tvypelism3u
 6. http://bit.ly/TVFilms
 7. http://bit.ly/FIlmss

Најдобрите ажурирани и бесплатни списоци на M3U

Сега кога инсталиравме програма што поддржува M3U датотеки, можеме да се фокусираме само на лоцирање на најдобрите списоци на M3U кои се ажурирани и 100% бесплатни.

Иако понекогаш не е така лесно да се најдат овие списоци, ние Ние направивме пребарување за вас, а потоа ви ги оставаме најдобрите списоци M3U кои се ажурираат од далечина и чиј пристап е потполно бесплатен.

IPTV списоци - M3U на Шпанија и спорт

 • https://www.tdtchannels.com/lists/channels.w3u
 • https://pastebin.com/raw/ZzGTySZE
 • https://bit.ly/30RbTxc
 • http://bit.ly/2Eurb0q
 • https://pastebin.com/CwjSt2s7
 • https://pastebin.com/qTggBZ5m
 • https://www.achoapps.com/listas/spain5.m3u
 • https://www.achoapps.com/listas/lista25.m3u
 • https://www.achoapps.com/listas/lista21.m3u
 • http://bit.ly/Est4ble
 • http://bit.ly/SpainIPTV2
 • http://bit.ly/ListSpain
 • https://www.achoapps.com/listas/spain3.m3u
 • https://www.achoapps.com/listas/lista20.m3u
 • https://download938.mediafire.com/3lnxxmb21i4g/1ggt99buu1s3te8/lista14.m3u
 • https://www.achoapps.com/listas/spain1.m3u
 • https://download2268.mediafire.com/84y0q93wwh7g/4726723yp2g6hyk/deportes4.m3u
 • https://pastebin.com/raw/wCnHCDX2
 • https://pastebin.com/raw/sfym2SDK
 • https://pastebin.com/raw/KVtaQaMC
 • https://www.achoapps.com/listas/deportes2.m3u
 • http://bit.ly/tv_spain
 • http://bit.ly/TV_ESPAÑA
 • http://bit.ly/Spain_daily
 • http://bit.ly/IPTV-Spain
 • http://bit.ly/SpainnTV
 • http://bit.ly/futebol-applil
 • http://bit.ly/deportes-applil
 • http://bit.ly/DeportesYmas
 • http://srregio.xyz/IPTV/deportes.m3u

IPTV списоци - латински и светски M3U

 • https://bit.ly/2Jc5jcC
 • https://pastebin.com/raw/m11N86gE
 • https://pastebin.com/raw/mAq5CBp0
 • https://pastebin.com/raw/SVMqUBkL
 • https://pastebin.com/raw/3tecxa8a
 • https://pastebin.com/8SiGgkLD
 • https://www.achoapps.com/listas/lista23.m3u
 • https://www.achoapps.com/listas/acho.m3u
 • http://bit.ly/Lat1N0s
 • http://bit.ly/ListaFluxs
 • http://bit.ly/ListAlterna
 • http://bit.ly/2OPhDp9
 • https://pastebin.com/raw/1FhEANdf
 • http://bit.ly/2E9eY3Z
 • https://pastebin.com/8SiGgkLD
 • https://pastebin.com/raw/E0j4PBjw
 • https://pastebin.com/raw/crxn9FRx
 • http://bit.ly/_Latinotv
 • https://pastebin.com/raw/v0F0E4EK
 • http://bit.ly/Argentina_tv
 • https://www.achoapps.com/listas/mexico3.m3u
 • https://download2268.mediafire.com/b3ohzbm68xhg/smj0lupk43myc6s/argentina.m3u
 • http://bit.ly/la_mejor
 • http://bit.ly/_TVMEX
 • http://bit.ly/Argentina_tv
 • http://bit.ly/_latinovariado
 • http://bit.ly/USA-_TV
 • http://bit.ly/variada_tv2

IPTV списоци - M3U на филмови и серии

 • http://bit.ly/Pelis-IPTv
 • http://bit.ly/TVFilms
 • http://bit.ly/tvypelism3u
 • http://bit.ly/PELISSM3U
 • http://bit.ly/PelisHDAlterna
 • http://bit.ly/TVFilms
 • http://bit.ly/Pelis-IPTv
 • http://bit.ly/tvypelism3u
 • http://bit.ly/Films-FULL
 • http://bit.ly/PelixFULL
 • http://bit.ly/CIN3FLiX

Како да вчитате списоци M3U во Qviart Combo V2

Qviart Combo V2 е дигитален сателит и TDTHD декодер или приемник, кој дополнително има DVB-T2 и DVB-S2 стандардна поддршка. Се емитува стабилно и го олеснува снимањето преку која било од неговите две USB порти, има и медиа плеер со извонреден квалитет на сликата поради неговата дефиниција од 1080p FullHD.

За да уживате во забавата, мора да ги инсталирате вашите омилени канали и еве две опции, по списоци и канал по канал:

Прво, подгответе резервна листа на канали, а потоа:

 1. Вметнете го вашиот диск со каналите и изберете ја опцијата USB.
 2. Изберете го жолтото копче што вели „Вчитај податоци".
 3. Уредот ќе ве праша за конформација во форма на прашањето „¿Горе?“, на што вие одговарате дека“SI".
 4. Време за „Преземи ја листата“, отпакување на датотеката.
 5. Кога го вметнувате пендреното во декодерот, одите од канал 1 до Мени> Проширување> USB мени.
 6. Вие ја избирате листата.
 7. Притиснете "OK".
 8. Ќе побара од вас да потврдите "Да се ​​ажурира?"
 9. Одговори назад "SI".

По неколку секунди ќе можете да излезете од менито и да го исклучите уредот од далечинскиот управувач, а потоа и физички од копчето за исклучување.

Кога ќе го стартувате повторно по една минута, списокот M3U веќе треба да биде вчитан на вашиот Qviart Combo V2.

Имајте на ум: Во случај да не се ажурира, треба да ја проверите мрежната конфигурација. И ако имате оставен канал, можете да ги следите следните чекори.

Се вчитува каналот

 1. Првиот чекор е да ја внесете опцијата IPTV.

 1. Потоа ќе го видите следниот екран:

 1. Потоа изберете ја опцијата во црвено што вели „Додај„Да додадете нов канал.

 1. Стандардната лозинка ќе биде 0000, внесете и продолжете:

Можете да го внесете каналот на неколку начини:

 • Име на каналот.
 • URL на сликата: Со избирање на десната стрелка на командата, можете да го внесете URL-то со слика што ќе биде иконата на каналот.
 • URL на видеото: Друга опција што ќе ја видите кога ќе кликнете на десната стрелка е да го внесете URL-то на избраниот канал во IPTV.
 • Знаме за возрасни: за канали за возрасни.
 • Откако ќе ја внесете URL-адресата на каналот и ќе изберете OK, започнете со поставување на каналот.

Секој канал се вчитува за околу 45 секунди.

 1. На крајот од секој запис, почетната страница ќе прикаже плочка. Ова е местото каде што го гледате ефектот предизвикан од внесувањето на слики од каналите. Ако не сме го додале со слики, ќе изгледа вака:

6. За да додадете слики, само изберете го синото копче што вели „Измени".

Со овие едноставни чекори можете да ги додадете каналите по ваша желба на вашиот Qviart Combo V2.

Како да инсталирате списоци M3U во SS IPTV

Ви препорачуваме да го следите чекор по чекор за да го инсталирате Список M3U во SS IPTV:

 1. Одете во апликацијата Ssiptv на вашиот паметен телевизор.

  1. Ќе се отвори следниов дијалог прозорец:

3.Изберете го подесувања, како што покажува стрелката:

Ќе се појави следниов екран:

 1. Следно, мора да генерирате код за поврзување. Изберете опција Добијте код (стрелка 1), и ќе се креира алфанумерички код кој мора да го копирате (стрелка 2).

 1. Сега одете на официјалната страница на Ssiptv од вашиот прелистувач со кликнување тука.

Ќе го видите следниот екран

 1. Ставете го кодот каде што пишува Внесете го кодот за поврзување (Стрела 1 на следната слика).

Изберете ДОДАЈ УРЕД (Стрела 2).

 1. Оваа страница ќе се отвори каде што мора да го лоцирате каде пишува Надворешна плејлиста и изберете во ДОДАЈ СТАВКА.

Ќе се отвори скокачки прозорец

 1. Во ова мора да ги внесете следните податоци:
Прикажано име: Име на списокот. На пример: Моја листа M3U
извор: URL-то на списокот M3U што сакате да го поставите.

 

 

 1. Изберете OK.

 1. Појавувачкиот прозорец ќе се затвори и екранот ќе остане каде што мора да ги зачувате внесените податоци, избирајќи ја опцијата

 1. Веќе во апликацијата на вашиот SmartTV мора да ги ажурирате информациите, избирајќи ја иконата за превчитате во горниот десен агол на менито:

 1. Отсега можете да ги прегледате сите канали од вашата сопствена врска.

Готово е успешно инсталирано вашата листа M3U на SS IPTV.

Зошто генерирате листа во SS IPTV?

Да може да се воспостави персонализиран редослед на репродукција и да се елиминираат непотребните датотеки или да се додаваат нови. На тој начин ќе заштедите од маката да ги додавате поединечно.

Секоја листа мора да се преземе на уредот или барем да се зачува во „Моја сметка“, во случај да користите ForkPlayer на Smart-TV.

Како важна забелешка што треба да се забележи, ако сакате да слушате музика и имате добра интернет конекција, не треба да ја зачувувате плејлистата. Ќе биде доволно само да го вчитате на плеерот, мобилниот уред или компјутерот.

златна треска во Австралија