Si të shtoni listat M3U në Plex

Dëshironi ta ktheni kompjuterin tuaj në një qendër multimediale për t'i dhënë fund mërzisë? Atëherë duhet të dini për Plex. Një aplikacion i mahnitshëm që do ta kthejë kompjuterin tuaj në luajtësin më të mirë të listës M3U.

Në këtë postim do t'ju çojmë të njihni Plex: çfarë është, si funksionon, si të hyni në këtë qendër multimediale dhe më e mira nga të gjitha, do të mësoni se si të ngarkoni listën tuaj M3U dhe kështu mund të shikoni kanalet, serialet dhe filmat tuaj të preferuar nga komoditeti i divanit tuaj.

Çfarë është Plex?

Është një aplikacion me të cilin mund të keni argëtimin më të mirë në arritjen e kompjuterit tuaj dhe gjithashtu mund ta lidhni me pajisje të tjera si celularët me teknologji Android dhe iOS, televizorë SmartrTV dhe platforma botërore si Windows, GNU / Linux dhe macOS, si dhe konsolat PlayStation dhe Xbox.

listat plex m3u

Plex është plotësisht i pajtueshëm me pothuajse të gjitha formatet audio dhe video të disponueshme deri më tani. Po kështu, ju mund të organizoni relativisht të gjithë përmbajtjen në kategori të ndryshme në mënyrë që të gjeni më lehtë përmbajtjen e zgjedhjes suaj.

Në të njëjtën mënyrë, do t'ju lejojë të renditni informacionin sipas llojit të skedarit; video, foto dhe muzikë. Dhe nëse lidheni nga distanca, mund të hyni pa u shqetësuar për sigurinë, pasi me Plex të gjitha lidhjet që bëni do të kodohen.

Përveç kësaj, mund të lidheni me kanale të tjera që kanë transmetime online dhe që mund t'i ruani në mënyrë që t'i keni të disponueshme në çdo kohë. Kufiri i ruajtjes është i kufizuar bazuar në sasinë e hapësirës së ruajtjes që keni në hard diskun tuaj.

Si funksionon Plex?

Duke qenë një aplikacion multimedia player, ajo që bën është të aksesojë skedarët tuaj lokalë ose listat e transmetimit të disponueshme në llogarinë tuaj dhe t'i luajë ato si në kompjuterin tuaj ashtu edhe në pajisje të ndryshme, dhe i transmetoni ato në një rrjet lokal ose në internet.

Më e shikuara: Lista latine iptv m3u

Për ta përdorur atë, thjesht duhet ta shkarkoni programin nga "Plex media server" si në kompjuterin tuaj ashtu edhe në pajisjet tuaja për t'u sinkronizuar. Më pas duhet të identifikoheni me emrin tuaj të përdoruesit, të cilin duhet ta krijoni në faqen zyrtare të të njëjtit aplikacion.

Si të shtoni listat M3U në Plex 2022?

Më pas do të shohim se si mund t'i shtojmë listat tona të kanaleve IPTV M3U në aplikacionin "Plex". Është një operacion që kërkon pak punë dhe durim por nuk është i pamundur të kryhet.

1. - Fillimisht duhet të kemi të instaluar WebTools dhe për ta marrë atë ju vetëm duhet të bëni Clic. Pasi atje klikojmë ku thotë "Windows_Inst ..." si në imazh.

Më pas vazhdojmë ta instalojmë siç instalojmë zakonisht programet tona në Windows.

Listat M3U në Plex

2.- Për ta ekzekutuar, duhet të hapim seancën tonë Plex dhe të klikojmë Kanalet, e cila ndodhet pikërisht në fund të menysë së majtë.

3.- Klikojmë në WebTools dhe në faqen tjetër do të shfaqen dy adresa IP. E dyta është ajo me të cilën do të punojmë.

4. - Në një faqe të re bosh, e shkruajmë atë adresë IP dhe i japim të hyjë. Do të shfaqet një dritare e re për të futur të dhënat e aksesit. Në këtë rast, të dhënat e aksesit janë të njëjta për llogarinë tonë Plex.

5.- Me të hyrë, shkojmë në panelin e majtë dhe klikojmë aty ku thotë "UAS". Do të hapet një faqe e re, shkojmë në panelin e djathtë deri në butonin që thotë "Video" dhe në fund ne kërkojmë për plug-in "IPTV".

Ne klikojmë ku brenda "Instaloni" dhe automatikisht do të hijezohet jeshile. Herë pas here duhet të futni dhe të klikoni aty ku thotë "Azhurnimi" për ta mbajtur atë të përditësuar.

6.- E mbyllim këtë dritare dhe kthehemi te Plex. Ne do të shkojmë në "Shtëpi", pastaj përsëri për të Kanalet dhe do të shohim që shfaqet ikona "IPTV".

Duke lëvizur miun mbi këtë seksion do të shfaqen dy ikona, ne do të hyjmë "Settings" dhe në kutinë e parë të shkrimit do të fusim adresën e internetit të listës që duam të ngarkojmë.

Mos harroni se që sistemi të jetë në gjendje ta njohë atë, kjo listë duhet të jetë e disponueshme me shtesën ".m3u". Tani shkojmë në fund të dritares së konfigurimit dhe ruajmë duke klikuar "Ruaj".

Lista e M3U Plex

7.- Këtu, duhet të klikojmë në ikonën "IPTV“Dhe listat ose kategoritë që kemi krijuar do të shfaqen në dritaren tjetër.

Ne zgjedhim një dhe më pas në dritaren tjetër, do të shohim kanalet që janë të disponueshme në listë.

Jo të gjitha kanalet do të jenë gjithmonë të disponueshme ose nuk janë as të lira, prandaj rekomandohet që gjithmonë të krijoni listat tuaja.

Por mos u shqetësoni, ne kemi një hyrje super të plotë ku do të shpjegojmë se si të krijojmë një listë IPTV shpejt dhe lehtë.

Si të instaloni Plex?

Së pari ju duhet të shkoni në faqen zyrtare përmes kësaj lidhje dhe shkarkoni programin sipas sistemit ose pajisjes tuaj operative. Ndiqni udhëzimet e ofruara nga faqja, do të zbuloni se është shumë e shpejtë dhe e lehtë.

Pasi të keni shkarkuar, thjesht duhet të gjeni skedarin dhe të filloni procesin e instalimit siç bëni zakonisht për një program tjetër sipas procedurës së sistemit tuaj operativ. Dhe më në fund hapim programin e instaluar tashmë.

Ndërfaqja e aplikacionit, në këtë rast, nuk do të funksionojë si programet e tjera, por do të hapet në shfletuesin që ne kemi instaluar si parazgjedhje. Në këtë rast, Ne ju rekomandojmë ta mbani shfletuesin tuaj të përditësuar në versionin më të fundit.

Pasi të hapet ndërfaqja, ju vazhdoni të futni me emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj. Në rast se nuk e keni krijuar përdoruesin, mund ta krijoni atë në të njëjtën ndërfaqe duke klikuar mbi opsionin "Kontrolloni" që do ta gjeni në fund.

Pasi të hyjmë brenda, ne do të vazhdojmë të bëjmë konfigurimin e nisjes dhe gjëja e parë do të jetë serveri. Për ta bërë këtë, duhet të shkoni te skeda "Emri" e cila do t'ju ridrejtojë në një menu në të cilën do të shkruani emrin që do t'i jepni serverit tuaj Plex. Tani shtypni "Next".

Menjëherë do të kalojmë në hapin e "Biblioteka e mediave" ku do të menaxhoni dhe modifikoni të gjitha bibliotekat tuaja të riprodhimit.

Si parazgjedhje, do të shihni dy opsione për foto dhe muzikë. Ju duhet të krijoni të tjerat që ju nevojiten duke klikuar mbi "Shto bibliotekë".

Shfaqet një skedë në të cilën duhet të zgjidhni llojin e bibliotekës dhe t'i caktoni një emër (në të majtë, ekziston mundësia për të "Shto dosje").

Këtu mund të zgjidhni deri në më shumë se një dosje ku keni përmbajtjen multimediale për të shtuar.

Tani ju duhet vetëm të shkoni te pajisjet e tjera ku do të dëshironi të shijoni edhe shërbimet Plex dhe të shkarkoni aplikacionin nga faqja zyrtare e internetit ose nga dyqani online që ju ofron pajisja juaj.

Pasi të keni shkarkuar programin, thjesht duhet të identifikoheni me emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin që keni krijuar më parë dhe kaq.. Mund të filloni të shijoni përmbajtjen në çdo kohë dhe kudo që të jeni.

Tani na mbetet vetëm të shtojmë listat M3U që na pëlqejnë më shumë për të zgjeruar përvojën argëtuese që aplikacioni na ofron. Mos harroni se Plex gjithashtu funksionon si një luajtës i përmbajtjes së transmetimit.

Ju gjithashtu mund të jeni të interesuar