Si të shikoni listat M3U në Roku

Sot është e zakonshme të blini një larmi të madhe televizorësh që mund të lidhen me internetin ose SmartTV, siç njihen më mirë, por ka ende njerëz që nuk kanë një nga këta televizorë. Megjithatë, ka një lajm të mirë, pasi televizori juaj konvencional mund të bëhet një TV Smart dhe të luajë ose krijoni listat m3u e preferuar.

Falë teknologjisë gjeniale të Roku, televizori juaj i vjetër mund të ofrojë argëtim të shkëlqyeshëm me transmetim, ashtu si çdo televizor tjetër inteligjent.

Në këtë postim ne propozojmë të thellohemi në përdorimin e Roku: çfarë është, si funksionon dhe si ta përdorni për të parë listat M3U, janë disa nga pyetjet që do të trajtojmë.

Çfarë është Roku?

EËshtë një pajisje e lëvizshme që mund të transformojë pothuajse çdo televizor konvencional në një TV SmartMe fjalë të tjera, Roku bëhet një lojtar dixhital për kanalet e transmetimit. Është zhvilluar nga kompania me të njëjtin emër, Roku Inc.

Roku mund të lidhet me televizorët në dy mënyra. E para është me një lidhje kabllore HDMI, e dyta është me një kabllo sinjali analog., kablloja e njohur e hyrjes audio dhe video (e bardhë, e kuqe dhe e verdhë). Amos janë të përfshira në paketë.

Nëse e krahasojmë këtë produkt me një tjetër të konkurrencës, si Nvidia Shield TV, Apple TV, Android TV apo Chromecast, do të shohim se modelet Roku janë më të larmishme dhe më e mira është çmimi. Pajisjet Roku janë më të përballueshme për xhepat tanë.

Është shumë e ngjashme me Apple TV, domethënë një kuti me telekomandë, vetëm Roku mund të lidhet në dy mënyra dhe mund të transmetoni disa aplikacione të famshme si YouTube, Amazon dhe Netflix. Protokolli i funksionimit është përmes teknologjisë së njohur si OTT.

Mund t'ju interesojë: si të krijoni lista m3u

Në tregun e sotëm, mund të gjeni deri në gjashtë lloje të pajisjeve Roku që ndahen në tre kategori; Roku Express, Roku Stick dhe Roku Premiere. Të gjitha kanë telekomandë dhe luajnë video deri në HD 4K.

Listat m3u në roku për TV

Kur transmetoni, aksesi në internet është i detyrueshëm. Pajisja në çdo rast, Mund të lidhet me rrjetin me valë WIFI ose mund të vendosni ta lidhni me lidhje me kabllo LAN.

Si të shtoni dhe shikoni listat M3U IPTV në Roku

Për të shtuar një listë duhet të kryeni këtë proces, është thelbësore të na ndihmoni me një Smartphone ose një tablet Android, në të cilin duhet të instaloni aplikacionin "Cast video në internet“I cili është i vetmi mjet i disponueshëm deri më tani për të transmetuar kanalet nga App në Roku.

Pasi të instalohet aplikacioni, duhet ta hapni atë dhe të shfaqni panelin e majtë duke rrëshqitur ekranin nga e majta në të djathtë. Ne zgjedhim opsionin "IPTV" dhe pastaj zgjidhni simbolin e shtimit (+).

shikoni listat M3U IPTV në Roku

Më pas, duhet të shkruajmë në hapësirën e "Adresa IPTV" adresën e internetit ose URL-në ku ndodhet lista M3U që duam të shtojmë dhe më pas klikoni në butonin "Mbaje".

Tani na mbetet vetëm të zgjedhim listën që kemi shtuar, Ne vazhdojmë të zgjedhim një kanal që duam të shohim dhe klikojmë në butonin "Lidhu".. Pas kësaj duhet të zgjedhim pajisjen që duam të transmetojmë riprodhimin e kanalit, në rastin tonë do të jetë Roku.

Siç mund ta shihni, është një detyrë e lehtë dhe jo shumë e rëndë. Nëse i keni ndjekur mirë këto hapa, ju siguroj se tani ju vetëm duhet të relaksoheni në karrigen tuaj dhe të filloni të shijoni transmetimin në televizorin tuaj të vjetër falë Rokut.

Më e shikuara: Listat latine m3u

Si të konfiguroni pajisjen tuaj të luajtësit Roku

Përpara se të ngarkojmë listat tona M3U, duhet të kemi Roku-n tonë të konfiguruar siç duhet. Kjo detyrë është më e thjeshtë nga sa duket, le të shohim se si ta bëjmë atë:

  • Blini kompletin përmes dyqaneve të shumta të shitjeve në internet ose në një dyqan me tulla dhe llaç.
  • Lidheni pajisjen me televizorin, ose nëpërmjet kabllos HDMI ose kabllove analoge të audios dhe videove. Nëse lidheni duke përdorur kabllon HDMI, padyshim që do të keni një cilësi më të mirë imazhi.
  • Tani e lidhim pajisjen me rrjetin. Nëse vendosni të përdorni rrjetin me tela, thjesht çiftoni kabllon me pajisjen dhe nëse e bëni këtë përmes WIFI, do të duhet të jepni fjalëkalimin e lidhjes.
  • Kur ndizni, do të shfaqen një sërë hapash që mund t'i pranoni me telekomandë.
  • Tani na mbetet vetëm të konfigurojmë zonën kohore të vendit tonë dhe më pas kalojmë në adresën kryesore të rrjetit përmes shfletuesit të zgjedhjes suaj.
  • Në faqen e internetit, ajo që do të bëjmë është të fusim kodin e treguar nga televizori dhe të fillojmë seancën. Nëse ende nuk e keni krijuar përdoruesin tuaj të aksesit, mund ta bëni nga kjo faqe.

Ju gjithashtu mund të jeni të interesuar